Грималкин: Личният блог на една яка мацка!

Странички за прелистване – и да не подгъвате ъгълчетата, ей!

Бройкам ви! ;-)

Категории, за да е по-разбъркано

 • Глинена сватба
  Преди девет години се взехме с Томи и оттогава веднъж годишно се мъчим да измислим как да си честитим и какво да си подарим. Но тази година се оказа проблем и какво изобщо да си честитим. Преди ерата на изкуствения интелект беше по-просто – слушахме съветите на агенция ОЖК (Една Жена Каза). Откакто и ботовете […]
 • Тенекиена сватба
  Точно преди осем години Томи се сдоби не само с дом, но и с цял харем от мацки с различен брой крака. (Но всичките – с четен брой!) Едва преди ден-два разбрах, че осмата годишнина се наричала “тенекиена сватба”. Не знам какви подаръци се дават по този повод. Струва ми се, че едни рицарски доспехи […]
 • IN MEMORIAM: Истината за Висоцки е 42!
  От десетилетия фенове и тролове се ровят из живота и смъртта на Владимир Висоцки и търсят истината. Поне днес няма съмнение – истината е 42! Толкова години се навършват от смъртта на гениалния бард. Ако ви се четат биографични подробности – верни и недотам, вижте статията за >Висоцки в Уикипедия. А иначе истината не е […]

1 март – международен ден на руските котки

ruska-sinya-kotkaДомашната любимка Мариана вчера се възмущаваше как може първи март да е хем международен, хем руски ден на котките.

Добре, че аз съм умната в къщата, та да я светна: може, ами, как да не може – ако е международен ден на руските котки.

Понеже аз на руски още не мога да пиша добре (въпреки че гледам доста сериали на руски), ще поздравя една българска руска котка. По-точно – руска синя котка.

Тя се казва Емма – с две “М”-та. Домашните любимки, които са й ходили на гости, не можаха да я нахвалят колко е добричка и послушна. (Да бе, да – послушните котки точно така и правят: бъркат в контакта и пият препарати за почистване на канали!)

Та на тази Емма с две “М”-та искам да й кажа: Честит празник.

А освен това:

Емма с две “М”-та, не се надувай толкова! И кака ти Грималкин е с две “М”-та – едно в името и едно на челото!

бутон за споделяне в социални мрежи

15 comments to 1 март – международен ден на руските котки

 • Svejo: Ей, ти да не се присмиваш на Грималкин? 😉 Внимавай, че на нея всичко й е двойно – и М-тата, и ноктите, и зъбите! 😛

 • Svejo: Това е Сибирска Синя, нали?!? 🙂 😉 (thumb up) (coffee)

 • Анонимен

  Супер статия за международния ден на руската котка, а има ли световен ден на котката? Чета ви от скоро и само се каня да ви пиша и ето.. Най-сетне се наканихй :P. Успех за напред и публикувайте по често :))

 • Грималкин

  А ти държиш ли да има само един международен ден?
  Ние, котките, заслужаваме всички дни да са наши празници! 😀

 • Анонимен

  Ах тази ЕММа много е хубава! Да й е честит празника и да слуша повече – по-малко контакти (не е полезно за козината и за нервите на стопаните) и по-малко препарати (не се знае дали няма и други странични ефекти освен “чистота”)! Пожелавам и на всички котки, които не са Руски да си имат свой международен празник!

 • Анонимен

  Руските котки са много красиви и галантни. Имат хубав лъскав косъм и разкошни очи.

 • Анонимен

  Наистина малко странно съвпадение хем да е международен, хем да е и руски ден на котките.Но доста дорбе са ти отговорили акк е станало така хахах Тези котки са много красиви. С разкошен лъскав мек и гладък косъм. Може д си ги гушкаш до безкрай, или докато на тях не им омразне.Очите им светят втъмното. Разкошни сини, може да те омаят илихипнотизират хах Снимката, която си качила е много красива. Изглежда някак царствена котка и добре гледана!

 • Анонимен

  Страхотна пухкавелка! Много е чаровна. Преди години имах коте, което много приличаше на нея, но мъжко. Подариха ми го. Не знам какво порода беше, но беше доста палав и разбира се много чаровен. А когато имахме гости се криеше в някой ъгъл и всички винаги си мислеха, че по-кротко коте от него няма. Няма, ама има, само да го бяха видели, когато няма гости…

 • Ей ти, анонимния! Колко несхватлив трябва да е един пишман SEO, за да не разбира, че линковете му няма да минат, докато се подписва със слогани???

  Един-два пъти си затворих очите, но стана вече досаден, затова сега изтривам всички наред!

 • Анонимен

  Чудесно е че има такъв междунарден ден на котките.Те са страхотни и мили животни и заслужават да има по специално внимание върху тях.Много изискани и взискателни.С невероятен погледн.Дано да се отзовават повече хора и да участват все повече в този празник.Котето от снимката е чудесно.Има много красив цвят на козината.Но да имаш коте вкъщи никак не е лесно, трябав много внимание да му обръщаш, като едно дете е.

 • Грималкин

  Мдааа, на злия администратор не обръщате внимание, да отвържем кучето? 😀

 • carolina herrera 212

  Имат разкошни и силни очи.Много мили животни са котките, страхоте косъм им атази.

 • Анонимен

  колко сладко звучи това, че си има и гости,които идват д я виждат страхотно е д аимаш домашен любимец и на полагаш такива грижи за него. Става си член от семейството със своите капризи и зиисквания. Признавам си аз не бих могла да се грижа за куче или котка.Може би ако живеех в къща щях да мисля по друг начин, но не и в апартамента.Котката е разкошна обаче, с този страхотен цвят и невероятни очи ми се иска да си поиграя с нея като малките деца. Хубавое е че е послушна и не прави пакости.Емма е хубаво име!

ВНИМАНИЕ, ЗЪЛ МОДЕРАТОР!
Остави коментар, но не пиши нищо, което ще те е срам баба ти да прочете!

За спамъри и кучета вход забранен!
Сложи чавка в квадратчето отдолу, ако искаш да получаваш известия по имейл за следващи коментари!

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>