Грималкин: Личният блог на една яка мацка!

Странички за прелистване – и да не подгъвате ъгълчетата, ей!

Бройкам ви! ;-)

Категории, за да е по-разбъркано

 • Глинена сватба
  Преди девет години се взехме с Томи и оттогава веднъж годишно се мъчим да измислим как да си честитим и какво да си подарим. Но тази година се оказа проблем и какво изобщо да си честитим. Преди ерата на изкуствения интелект беше по-просто – слушахме съветите на агенция ОЖК (Една Жена Каза). Откакто и ботовете […]
 • Тенекиена сватба
  Точно преди осем години Томи се сдоби не само с дом, но и с цял харем от мацки с различен брой крака. (Но всичките – с четен брой!) Едва преди ден-два разбрах, че осмата годишнина се наричала “тенекиена сватба”. Не знам какви подаръци се дават по този повод. Струва ми се, че едни рицарски доспехи […]
 • IN MEMORIAM: Истината за Висоцки е 42!
  От десетилетия фенове и тролове се ровят из живота и смъртта на Владимир Висоцки и търсят истината. Поне днес няма съмнение – истината е 42! Толкова години се навършват от смъртта на гениалния бард. Ако ви се четат биографични подробности – верни и недотам, вижте статията за >Висоцки в Уикипедия. А иначе истината не е […]

ОБЯВА: Две симпатични котета търсят симпатичен дом

nasko-koteta-2-1Който се интересува, да остави съобщение тук. Ще получи отговор по имейл.

Готово, казах, каквото ме накараха! Сега ще кажа и каквото аз искам:

Като стане някой известен като мен, веднага започват да го врънкат за услуги. Преди малко домашният любимец Мариана каза, че трябва да пусна една обява. “Ама платена ли?” – питам аз. “Не.” Е тогава кой е казал, че трябва? А Мариана ми изтърсва: “Ноблес оближ.”

Кой е този Ноблес Оближ, не го знам. Не е от нашето котило. Защо се облизва също не е ясно. Но понякога ми е по-лесно да отстъпя и да не споря, за да не си губя от ценното време за протягане и прозяване. Затова бързо се съгласих да пусна обявата.

В крайна сметка, котетата наистина са симпатични. Има си хас да не са – от снимките се вижда, че приличат на мен!

Сигурно са добри деца. Мариана твърди, че техният домашен любимец Наско е възпитано момче – сигурно на тях се е метнал.

Така че защо да не им направя един подарък за Деня на детето и да им помогна да си намерят дом?

Между другото, котетата са близначета, но не са сиамски. Така че може и два дома да им намеря!

(Бележка на Мариана: Noblesse oblige означава “Благородството задължава. Макар и да не знае много чужди езици и да не разбира израза, Грималкин схвана смисъла и постъпи като истинска благородна дама!)

nasko-koteta-2-1

nasko-koteta-2-2

А сега младата дама да каже “Зеле-е-е!”:

nasko-koteta-momiche

И накрая пак младия господин:

nasko-koteta-momche

бутон за споделяне в социални мрежи

50 comments to ОБЯВА: Две симпатични котета търсят симпатичен дом

 • Между другото, момчето страшно прилича на Гри като малка!

 • Проявявам интерес към единия от красавците 🙂

 • @Acnapyx: Към кого, ако не е тайна? Към дамата или към господина? Току-що писах на собственика да питам кой му е актуалния номер, ще го пратя по-късно по имейл.

 • Svejo: 🙂 🙂 (thumb up) (beer)

 • Svejo: Котетата бира не пият, черпи ги едно мляко! 😛

 • @Acnapyx: Вижте си пощата, пратих телефонния номер на Наско.

 • valentina 53

  Eх Гри ,скъпа ми любима Гри ,с тебе се познаваме от много време ,но все не преставам да ти завиждам за домашния любимец -Мариана. Да много благородно ти завиждам ,защото това е направо любимец 13 .А що си е умна това всеки си го вижда .

 • Грималкин

  О, умничка ми е – затова съм си я взела за домашен любимец. Даже е толкова умна, че специално за нея е измислен изразът “Море – мозък, глава – шамандура!” 😛

 • Момченцето почти е задомено, чакат се оферти за момичето. Да, знам, че е малко притеснително да си с такава готина мацка, но тя е още малка и не си е вирнала носа! Така че кога, ако не сега, и кой, ако не вие?!

 • Svejo: Момченцето вече е почти задомено, чакат се оферти за момичето. Да, знам, че е малко притеснително да си с такава готина мацка, но тя е още малка и не си е вирнала носа! Така че кога, ако не сега, и кой, ако не вие?!

 • Грималкин

  Момчето вече е новодомец, но ще го държа под око. Кефи ме – ш’ му звънна! 😛 (Ама след няколко месеца – защо пък да не се уредя с младо гадже?)
  Дайте сега да намерим дом и за момиченцето. То също е много сладко, нищо че не прилича чак толкова много на мен. 😉

 • Svejo: Младежа го взеха. Все още се чака кандидат за сестричката. 😀

 • Киро

  Браво – интересен сайт

  (Бележка от модератора: Махнах линка, защото не работи!)

 • И момиченцето вече си има дом. Честито на новодомката и на новите й домашни любимци. 🙂

 • Svejo: И сестричката вече е новодомка! Да е жива и здрава и тя, и новите й домашни любимци! 😀

 • Assia

  Много ми е мъчно, че чак сега попадам тук-котетата са вече дадени 🙁
  Толкова хубави, че и много начетена е майка им-то се знае, че по наследство се предава :). Дали след известно време, ще има коте и за мен?

 • Тези са дадени, но погледнете другите:

  http://grimalkin.interpres.org/obyava-dve-sestrichki/

  Също са красавици и приличат на Грималкин. 🙂

  Ако проявявате интерес, ще питам дали вече не са дадени, защото отсъствах известно време и не съм съвсем в течение на нещата.

  А следващата седмица планирам среща с една котколюбива организация и занапред ще има котета за всички желаещи! 🙂 Е, не чак за всички, а само за тези, които обещаят да се грижат добре за тях.

 • Assia

  А може ли да попитате стопаните на тези котета,братче и сестриче-вече дадени (на тази страница), дали и кога чакат други 🙂

 • Мога да попитам, но не знам дали могат да ми отговорят. 😉 Те живеят в къща с градина и тяхната котка спокойно си излиза навън, така че любовният й живот и бъдещите поколения са непредсказуеми.

  А другите две котета не ви ли харесват – те са подобни?

  http://grimalkin.interpres.org/obyava-dve-sestrichki/

  Самата Грималкин отдавна реве за бебета, дори сме намерили жених. Само че в момента ни е трудно да гледаме и котета-бебета, заедно с куче-бебе, та малко изчакваме.

 • Assia

  🙂 Много са сладки, но братче и сестриче имат особен дух, а тези двете на мен са ми само сладки 🙂 Ще чакам коте с характер и боен дух 🙂

 • Добре де, добре – пиша Ви списъка за чакащите бебета от Гри. 😉 Тя има боен дух в излишък, освен това е духовна и духовита. Направо течение става от толкова дух! 🙂

  А пък кандидат-зетят е взел страха и на котараци, и на кучета около вилата – и той голям духовник си пада. 🙂

  Котакът е породист, а Гри е аристократка повече по характер, отколкото по родословие. Но родата й е хубава, вижте тук нейните братчета и сестричета:

  http://13.interpres.org/koteshkiyat-marsh-grimalkin-stava-na-edna-godina/

 • Assia

  Благодаря 🙂
  Видях всички: Гри, братя и сестрички.
  Ще чакам с нетърпение бебетата. Има ли много желаещи в списъка?
  А каква порода е зетят и с каква окраска? (само за сведение!Просто, за да си представя малко бебенцата как евентуално ще изглеждат) 🙂

 • Assia

  Сега успях да разгледам всички снимки на Гри-всичко казано за нея е вярно! Най-чудесното коте, което съм виждала (без подмазваници)!
  Поздрави и песни и много мигове чудесни с нея на домашните й любимци! 🙂

 • Грималкин

  Благодаря, Ася! Което си е вярно, си е вярно – наистина съм много яка. Скромността може и да краси някои котки, но аз няма нужда да скромнича, защото по-готина няма как да стана! 🙂

 • Кандидат-зетят е норвежец, но окраската на малките е непредсказуема, защото тази порода допуска различна окраска. Но каквито и да са на цвят, при такива родители не може да не са диви и красиви! 😉

 • Assia

  Вярно е! Аз точно нещо диво и красиво чакам! Дано има и за мен котенце-независимо момченце или момиченце!
  Единственото изискване, а то е на семейството ми (разбирай-суеверния ми съпруг 🙂 ) е да не е черно! Ха!
  Така че, чакам с нетърпение бебетата! А през това време ще си подготвя къщата, ще си ревизирам цветята (с оглед котешката безопасност) и ще чета блога на “яката мацка”!
  Поздрави!

 • Съпругът много бърка! Наскоро научих, че имало и обратното суеверие – че черната котка носи късмет. Мой познат имаше котета за раздаване – черните веднага се похарчили и останали желаещи за следващото поколение.
  Аз лично съм имала по-близки отношения с двама черни господа и една черна дама. И тримата – изключително сладки същества и изобщо, ама изобщо не съм забелязала да ми носят лош късмет! 🙂
  А тигърчетата са по-своенравни, но пък тъкмо в това им е чарът. 😉

 • Assia

  Ами ние сме доста консервативни, не обичаме модерността-дори и в суеверията! Макар, че се оженихме на 13.07. в 13 часа 🙂 Но що се отнася до цвета на котето, обаче, то е друга работа :)!
  Така че-Тигърче, Тигърче!!! 🙂
  Но да е живот и здраве! Има време и за това!

 • Assia

  Здравей Гри, да знаеш че съм сериозна и постоянна в желанието си за твое Котенце! 🙂
  Ще поглеждам всеки ден за новини от теб и ще те подсещам за себе си, но не всеки ден 🙂
  <3

 • Гри изобщо не се съмнява, че си сериозна – та кой ли не би искал да се сроди с яка мацка като нея! 😉

  И двете те помним. А за да не се налага ти всеки ден да поглеждаш в блога – не че имаме нещо против, де! 😉 – обещавам другата седмица да сложа в блога възможност за абонамент за коментари по имейл – така ще можеш да се абонираш и да разбереш веднага, когато има нов отговор.

  Но няма лошо да ме подсетиш в началото на другата седмица какво съм обещала, че да ме събере срам и да го направя най-после. 😉

 • Assia

  Добро утро Гри и Мариана!
  С радост ще подсетя Мариана за обещанието й 🙂
  Успешен и хубав ден!

 • Assia

  Добра вечер, Гри!
  Подсещам домашния ти любимец за обещаното!
  Поздрави!

 • Assia

  Честит празник!

 • Грималкин

  Благодаря, и на теб!

 • Грималкин

  Домашният любимец в момента е зарязал моя блог, защото прави други сайтове. Изневерява ми за пари! Но поне ми купува разни работи с тях.

  А ти не се отказвай, подсети я пак към понеделник! 😉

  Но, като се замисля, ако домашният любимец сложи онова нещо, дето ти казва кога някой ти отговоря, ти може да вземеш по-рядко да наминаваш тук… А аз обичам да ме гледат и да ми се радват!

 • Assia

  А, няма такова нещо 🙂 Не пропускам ден без да се полюбувам на красотата ти, дори съм си сложила снимката ти на Десктоп-а и сутрин гледам нея, а след обед влизам в блога ти, или обратно 🙂 🙂
  (Снимката е оная от “Някой ми е сядал на столчето”. Аз и с тази с българската (китайска роза) си я изтеглих-направо сладурска!)
  И да знаеш, че чакам с нетърпение да ме огрее малък пухкав лъч от красотата ти!
  На домашния любимец: Ползотворна работа!
  И да знаеш, мила ми Гри-това не е изневяра! 🙂 Щом парите влизат
  вкъщи, всичко си е на мястото! 🙂

 • Assia

  Здравей, миличка и красивичка Гри!
  Привет и на Мариана!
  (ето, че и днес не мина без да погледна 🙂 )
  Поздрави и песни!

 • Ау, чак срам ме хваща, че не ти давам нов материал за гледане. 🙁 Но до края на седмицата все нещо ще трябва да пусна – все пак блогът ще стане на 1 година! 🙂

 • Assia

  Да, така е-много е хубава годишнината и трябва да се отбележи както е редно! 🙂
  Гри, как е норвежкият юнак-срещна ли се с него и допадна ли ти! Много съм нетърпелива, знам, но от години си мечтая за коте, което да е като теб! Може би, понеже приличаш на моя Наполеон, от детските ми години…….. Разчитам на теб за коте, а на Мариана за интересни неща за четене! 🙂
  Поздрави!

 • А, въоръжи се с малко търпение. У нас се прави ремонт, при другия домашен любимец има бебе-лабрадор.

  Така че рандевуто с норвежеца малко се отлага. А има и друг кандидат – младежа от снимките по-горе, който е като близнак на Гри.

 • Assia

  О, ще чакам колкото трябва! 🙂
  Просто ми се иска да знам, че със сигурност ще си имам Котенце от Гри и ще е така начетено като нея 🙂
  (Разбрах, че много обича книжки, а ние много обичаме точно такива :)!)
  Поздрави!

 • Assia

  Добра вечер, Гри!
  Вчера не съм те виждала и ми домъчня много!
  Поздрави и на Мариана! 🙂

 • Assia

  А, чак сега видяв бележката за чавката 🙂 !!!!
  Благодаря!
  Поздрави!

 • Assia

  Аах, грешка! Да се чете: Чак сега видях 🙂

 • Ася, чавката е специален поздрав към теб – за да можеш да следиш коментарите. 🙂

  Това и подарък за едногодишнината на блога на Гри – 3 октомври.

  Поради домашни (разбирай: строително-ремонтни) причини не можахме да я отбележим по-подобаващо, но и това ще стане. Ако не сега, за следващата годишнина. 😉

 • Assia

  Гри и Мариана,
  Пожелавам и на двете успешно довършване на ремонта! А после – само весели купони! 🙂

 • Assia

  Здравейте Гри и Мариана!
  Поздрави! 🙂

 • Поздрави и от мен! Гри не може да се присъедини, защото заради ремонта не е идвала тук 3 седмици! 🙁

 • Iva Vasileva

  Az iskam da pitam kolko 6te stryva da kupim edno ot kotetata

 • Ива, котетата са безценни, затова не се продават – подаряват се. 😀

  Точно тези двете вече са големи, момчето даже мислим да го сгодяваме за Грималкин. Но има тяхно по-малко братче или сестриче, което наскоро си търсеше дом и мисля, че още не е взето.

  Ако се интересуваш наистина, ще те свържа със собственика.

ВНИМАНИЕ, ЗЪЛ МОДЕРАТОР!
Остави коментар, но не пиши нищо, което ще те е срам баба ти да прочете!

За спамъри и кучета вход забранен!
Сложи чавка в квадратчето отдолу, ако искаш да получаваш известия по имейл за следващи коментари!

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>