Грималкин: Личният блог на една яка мацка!

Странички за прелистване – и да не подгъвате ъгълчетата, ей!

Бройкам ви! ;-)

Категории, за да е по-разбъркано

 • Глинена сватба
  Преди девет години се взехме с Томи и оттогава веднъж годишно се мъчим да измислим как да си честитим и какво да си подарим. Но тази година се оказа проблем и какво изобщо да си честитим. Преди ерата на изкуствения интелект беше по-просто – слушахме съветите на агенция ОЖК (Една Жена Каза). Откакто и ботовете […]
 • Тенекиена сватба
  Точно преди осем години Томи се сдоби не само с дом, но и с цял харем от мацки с различен брой крака. (Но всичките – с четен брой!) Едва преди ден-два разбрах, че осмата годишнина се наричала “тенекиена сватба”. Не знам какви подаръци се дават по този повод. Струва ми се, че едни рицарски доспехи […]
 • IN MEMORIAM: Истината за Висоцки е 42!
  От десетилетия фенове и тролове се ровят из живота и смъртта на Владимир Висоцки и търсят истината. Поне днес няма съмнение – истината е 42! Толкова години се навършват от смъртта на гениалния бард. Ако ви се четат биографични подробности – верни и недотам, вижте статията за >Висоцки в Уикипедия. А иначе истината не е […]

Време е да се очипяваме, време е да е опаспортяваме!

grimalkin-lichna-karta-120x120Преди малко домашната любимка Мариана ми показа един имейл от нейна позната. В него се казва: “Всяко животно – задължително с паспорт и чип”  И се уточнява, че това важи и за хамстерите, и за рибките. Кой знае защо са забравили хлебарките, затова подсещам и за тях!

Извинявайте, но на кого ги казвате тези работи? Че аз си имам даже международен паспорт и досие във архивите на ДС! Дори съм се маркирала – тоест, направили са пощенска марка с моята снимка. Ако не вярвате, вижте най-долу пълния набор от документи за самоличност! Не ме питайте защо се казват така. Аз не съм “само”, аз съм много повече от личност!

А пък на Макс сме му сложили специално разузнавателно средство (СРС) – един чип, защото е по-малък и може да се загуби. (Макар че вече отдавна престанах да се надявам на това…)

Освен това никога не си извеждам на разходка златната рибка без лична карта, карта за градския транспорт и карти за “Черен Петър”. Задължително й слагам намордник и не й позволявам да пишка в тревата, където децата си играят. А за да се разпознава, че е моя, дори съм си я надписала с тебешир и съм й ударила печат на едното ухо!

Ама хайде да не се хваля колко съм законопослушна и законосъобразна. Вижте какво ви чака, ако и вие не спазите духа и всичките букви на закона, заедно с препинателните знаци!

От 01.05.2011 г. всеки, който отглежда животно вкъщи, трябва задължително да го регистрира в РВМС, където ще му поставят чип и ще му издадат паспорт. Това важи за всички видове животни, включително хамстери и рибки. От 01.05. до 31.05. услугата ще е безплатна, след 01.06. до 31.08.2011 г. ще се заплаща със символичната такса от 10 лв. на животно, а след 01.09.2011 г. тя става 50 лв. Крайният срок за регистрация и очипяване е 31.12.2011 г. От 2012 г. нататък всеки стопанин, който отглежда нерегистрирано животно, подлежи на глоба от 1000 лв. за първи път и 5000 лв. за всеки следващ. Има идея в чипа да бъдат вкарани необходимите данни, чрез които да могат да бъдат откривани собствениците на животните, които се изхождат на нерегламентираните за целта места – улици, детски площадки и др.

Информацията е от сайта “100 новини“. Останалите 99 не са чак толкова важни, защото не се отнасят за животни. 😉

А, да не забравя – прикачвам с кламерче копие от документите ми за самоличност:

grimalkin-dokumenti-za-samolichnost

бутон за споделяне в социални мрежи

13 comments to Време е да се очипяваме, време е да е опаспортяваме!

 • mona_lisa

  Откъде каза, че е инфото? Я си помисли пак?

 • Svejo: 🙂 (thumb up) (thumb up) (beer)

 • Svejo: А ти сложи ли си чип или си заел нисък старт да бягаш от патрулиращия полицай в градинката, а? 😛

 • @mona_lisa, ако ти можеше да мислиш, щеше и сама да видиш, че аз няма за какво да си мисля. 😉

  Инфото е точно от там, откъдето съм посочила, и то няколко пъти. Аз самата получих линка от позната, чието име не съм цитирала, защото не знам дали би искала.

  Това, че някой друг също го е публикувал, не го прави негово. Нито пък е достатъчно основание да пускам рекламен линк към форум, който не чета и който няма никакво отношение към този блог. Затова и спирам коментара ти с линка.

  Впрочем, ако за малко си надвиеш на комплексите и на мерака да мислиш, че светът свърша с вероятно единствения форум, който ти четеш, ще видиш, че и там също е посочен източника, който и аз посочвам!

  Извинявам се на другите читатели, че ми се налага да говоря с такъв тон, ама аман от крадци на съдържание, които викат “Дръжте крадеца!”

 • Crazy Wolf

  Чух тъжна вест – Макс бил изяден от Лудия Вълк по време на специална церемония:)

 • Svejo: На хората мобилни телефони , на животните чип на амебите радиация…. ебати света 😀

 • Честито на сайта 100новини – имат първите NoFollow линкове в този блог!

  Бях решила, че ще поощрявам с реални връзки хората, които коментират или които цитирам. Но благодарение на лице, представящо се като Мона Монева във Фейсбук и mona_lisa тук, за пръв път отнемам тази привилегия.

  Не желая по никакъв начин да поощрявам нагли и некомпетентни хора, които приписват на други плагиатство само защото те редовно крадат съдържание и си въобразяват, че и другите са като тях. Имам предвид сайта 100новини, който с iFrame пълни страниците си съдържание от чужди сайтове.

  По изключение точно цитираната от мен публикация явно си е тяхна собствена и беше редно да благодарят за щедрите линкове към мижавия им сайт. Вместо това въпросната Мона, пожелала да остане загадъчна, влезе в тъпи пререкания и си изпроси специалния статут на линкове, които НЕ препоръчвам.

 • Svejo: Не виждам как ще си заведа Баскервилското куче където и да е. Мисията невъзможна!

 • Svejo: Не виждам как ще си заведа Баскервилското куче където и да е. Мисията невъзможна!

 • Svejo: @POOHY, ти може и да не го заведеш, но то да те замъкне нанякъде. Така че няма мърдане – чип и пълен комплект документи за баскервилския дзвер! 😛

 • Svejo: (thumb up) (thumb up) (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 • valentina 53

  Аз съм от другите читатели и си извинена за тонът си,но не е там работата .Въпроснаната Мона или Нона не е наясно с някои работи -например че половин България си сверява по твоита точна информираност “часовниците” но каквото и да кажем ,на дали ще разбере……

 • По-добре не споменавай нищо за часовниците. Току-виж, като оберат някой магазин за скъпи часовници, съществото да каже, че съм била аз! 😉

ВНИМАНИЕ, ЗЪЛ МОДЕРАТОР!
Остави коментар, но не пиши нищо, което ще те е срам баба ти да прочете!

За спамъри и кучета вход забранен!
Сложи чавка в квадратчето отдолу, ако искаш да получаваш известия по имейл за следващи коментари!

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>