Грималкин: Личният блог на една яка мацка!

Странички за прелистване – и да не подгъвате ъгълчетата, ей!

Бройкам ви! ;-)

Категории, за да е по-разбъркано

 • ПЕТЪК 13 НА 8 ГОДИНИ: Еднопосочен билет
  На 13 март 2009 година е роден блогът ми. Който е искал, ми е честитил. Когото е трябвало, съм почерпила с каквото трябва. На същата дата е роден и Нийл Седака. Черпя всички с една негова песен и два биса. Neil Sedaka – One Way Ticket (1959) Поющие гитары – Синий иней (1969) Eruptions – One way ticket to the [...] […]
 • Честита дървена сватба на Грималкин и Котър!
  На днешната дата преди 5 години сключиха законен брачен съюз Грималкин и Котър. А знаете ли защо петата годишнина от сватбата се нарича дървена сватба? Защото, ако забравите да честитите, ще играе дървото!!! Младоженците може и да изглеждат милички на пръв поглед… Но ето как изглеждаше хола ми след тяхното сватбено хоро: Бях единствената им шаферка. Сигур […]
 • ГОДИШНИНА: Коронна сватба без младоженци :-(
  Днес баба Ана и дядо Тодор трябваше да честват коронната си сватба. Преди няколко години писах, че: “прави впечатление, че на нито една снимка те не гледат един в друг, но пък винаги гледат в една посока. Това май беше определението за любов.” За съжаление, не успяха да дочакат коронната сватба. Живяха заедно “само” седемдесет [...] […]

Я елате, пиленца, при кака!

kotka-s-peroНа три години човек – особено ако този човек е котка! – трябва да умее да се грижи за прехраната на семейството си.

Аз за моята собствена прехрана отдавна се грижа сама – веднъж спечелих от блога си цели 50 лева! (Левовете не са особено вкусни, затова напълних с тях джоба на домашната любимка Мариана. Тя пък ми пълни паничката поне по два пъти дневно.)

Онзи ден реших да изненадам Мариана. Станах преди нея, за да й сервирам закуска в леглото. Осигурих храната още призори. Нали знаете – ранно пиле рано пее!

Когато домашната любимка се събуди, гордо тръшнах в краката й ранното пиле – още топло. За да е ясно, че то си е само за нея, не дадох нито перце да падне, нито капка кръв да се пролее от него.

Мариана явно много се зарадва и си взе пилето в пликче, като излезе за работа – сигурно за да се похвали на колегите си какво съм й уловила.

Тя и мен много ме похвали, направи ми комплимент – няколко пъти повтори, че съм убиец!

Само не разбрах защо се оплакваше по телефона, че пилето било много красиво, черничко с жълто коремче…

Ние, котките, не спазваме глупави диети, които забраняват яденето на красива храна. Нито пък ядем разделно черното от жълтото.

Абе, човешка им работа! Странни птици са това хората…

Я аз да не ги мисля човеците, ами да ходя си потърся други пилета.

Ще ги науча да пеят акапелно:

Имала Мариана весело и добро сърце,

имала Мариана котка с едно перце!

kotka-s-pero-original

бутон за споделяне в социални мрежи

23 comments to Я елате, пиленца, при кака!

 • 1. Не е трябвало да му вземаш птичето на животинчето, само си го е хванало. Пък и в крайна сметка ти нито си дебнала, нито си скачала, нито си се борила, че да му го взимаш. Въобще не е честно!
  2. Мойта котка преди удуши лястовичето на едно семейство лястовички, които живееха на нашия прозорец. То случайно паднало на балкона докато се учило да лети, и нашата го хванала. Е, и аз не и дадох да го изяде – иначе врабчета е яла, врабчета бол по улиците. Та като излязох на балкона, пред нашия балкон лястовичките от целия блок се въртят и го търсят – аз се почуствах толкова виновен, че да не ти разправям.

 • Не съм й вземала птичето! Тя сама ми го даде – беше си специално за мен, затова нито го беше хапала, нито го беше скубала.
  Досега все се опитвах да си внушавам, че перата, които намирам, са от невинни игри и в крайна сметка птичките успяват да се отърват. Но как да избягат от две кила чисти мускули? :-(

 • Svejo: И от мен една (beer), та по-лесно да преглътне. ;)

 • Svejo: На нея не знам дали й трябва нещо за преглъщане, но аз няколко дни не мога да преглътна, че иначе милото животинче всъщност си е убиец по душа…

 • Svejo: (thumb up) Странни птици са това хората… :)

 • Svejo: Сега, като се замисля – по-добре Грималкин да не ме смята за странна птица, че ще започне да ме гледа с кулинарен интерес… ;)

 • Svejo: горките пернати! :Д

 • Svejo: Биологично равновесие :P

 • Svejo: (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 • Svejo: (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 • Svejo: (thumb up) (thumb up) (thumb up)

 • Svejo: @Lusi, какво равновесие, бе? Двукилограмов звяр с манталитета на половинтонен тигър срещу 50-грамово птиче! Ако беше гълъб, щеше да е по-честна борбата, пък и по-малко щеше да ми е жал.
  Но Грималкин, като не е някоя дворянка, а апартаментска котка, не може много да подбира. Каквото й падне, това…

 • Svejo: Не ме разбра,равновесие в природта ,естествен отбор,всичко е както трябва да бьде.Ако няма хищници,птиците и тревопасните толкова ще се развьдят,че ….

 • Svejo: Разбрах те много добре, понеже съм много умна. Но за да има равновесие в природата, обичам да се правя на много глупава. :P :D ;)

 • Svejo: Имаш самочуствие и чуство за хумор (thumb up) :P

 • Svejo: @Lusi, понеже и със скромност ме е разкрасил Господ, само ще кажа едно свенливо ?Благодаря?. ;) Ех, да имаше сега едно свенливо изчервено човече като в Скайп, и него да го лепна тук…

 • Svejo: Знам бе,нали се видяхме :D ;)

 • delicense

  Довольно забавная статья, скажу чесно – удивил. Если не секрет откуда вообще блоггеры черпают материалы для статей? Я понимаю что написаны они собственноручно, но ведь “сюжет” нада найти где-то.

ВНИМАНИЕ, ЗЪЛ МОДЕРАТОР!
Остави коментар, но не пиши нищо, което ще те е срам баба ти да прочете!

За спамъри и кучета вход забранен!
Сложи чавка в квадратчето отдолу, ако искаш да получаваш известия по имейл за следващи коментари!

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Внимание: Моля, въведете само ПЪРВИТЕ ТРИ цифри от картинката
Important: Please enter just the first three digits from the image